Hoppa till innehåll

6. Mitt 20-tal och mitt 30-tal

december 18, 2012

Nyframsida20talSven Anér – Memoarer, del 1

Inbunden, 227 sidor, illustrerad,  utk 2013       80 kr

Nu går Sven Anér från offentliga lögner i Palmemordets spår till sina privata sanningar under Stockholms 20-tal, då en kola kunde vara halvöres, och 30-talet, då Uppsala var en småstad, med en bister far som räddade en bank men kanske tappade en son. Skelett i garderoben? Jo, historien går tillbaka till 1890-talet. Sven Anér har låtit den lille Sven minnas nära 90 år bakåt till skolgång på Stockholms Söder och Ådalsdramatik med depression. Ivar Kreugers dödsbud spred sig i Dramatens foyer; Sven var där, tillsammans med far och mor och älskad syster Kerstin. Ljuva 20-tal, ljuva 30-tal? O ja. Det kunde mullra i basen under Sven Anérs barndom och ungdom, men grundtonen var ljus, med den hoppfullhetens oförstörbarhet som kan prägla en ung grabb.

O_Safibild7. Så fick det bli

Sven Anér – Memoarer, del 2

Inbunden, 221 sidor, illusterad, utk 2014       80 kr

I Så fick det bli får vi följa författaren, journalisten och debattören Sven Anér ända från andra världskrigets utbrott fram till idag.

Många spännande möten och episoder skildas på ett mycket personligt sätt: Dag Hammarskjöld i New York, Herbert Tingsten, Olof Palme, Jolo, Povel Ramel, Gustav VI Adolf, Karl-Axel Sjöblom och många fler. Gagarins landning som Anér var satt att bevaka från Moskva samt en pinsam episod då Holland skulle intervjuas som nyutnämnd USA-ambassadör.

Militär tjänstgöring vid stilleståndslinjen efter Koreakrioget, åren på Dagens Nyheter, bland annat som Moskvakorrespondent, Sveriges Television, kampen mot kärnkraften, grundandet av Miljöpartiet tillsammans med bland andra Per Gahrton. Och mycket mera.

ReklSafick2

Köp båda memoarböckerna tillsammans för endast 180 kr inkl porto!

Annonser

From → Uncategorized

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: